Ένα ρομπότ στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Όχι δεν είναι η Boston Dynamics... Είναι οι μαθητές του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας που κατασκεύασαν με πολύ μεράκι και με τις οδηγίες του εκπαιδευτικού κ. Δ. Τουτουντζίδη το καταπληκτικό robot, το οποίο με τη φροντίδα των μαθητών του Ηλεκτρολογικού τομέα, πήρε θέση στην κεντρική είσοδο του κτιρίου του ΕΠΑΛ από τις 25-2-2016.

Το robot:
"Κατασκευάστηκε από ανενεργό υλικό που υπήρχε στο σχολείο
Διαθέτει οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και ενσωματώνει δυνατότητες ΗΥ οπότε μπορεί να προσφέρει σύνδεση στο διαδίκτυο και να "μιλάει".
Είναι διαχειριζόμενο από μακρυά.
Ξεκινά και σταματά τη λειτουργία του αυτόματα με την έναρξη και λήξη του σχολικού ωραρίου.
Η πρώτη του αποστολή είναι να συγκεντρώσει σε ειδική φόρμα που δημιουργήθηκε στο internet από τους μαθητές της Πληροφορικής, τις συμμετοχές των ενδιαφερόμενων να συμμετέχουν στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) το οποίο διοργανώνεται στο σχολείο μας.
Η γενικότερη αποστολή του όμως είναι να προβάλλει ανακοινώσεις, γεγονότα, εργασίες, στόχους, συμπεριφορές, ρήσεις κλπ που αφορούν και προάγουν την σχολική ζωή και να αποτελέσει έναν ευφάνταστο τρόπο επικοινωνίας αλλά και διακόσμησης της κεντρικής μας εισόδου.
Όσο για το όνομά του, μάλλον θα είναι διπλό αλλά υπομονή μέχρι τα βαφτίσια. Η ψηφοφορία θα δείξει...", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.