Εργαστήρι ποίησης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, τους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκε ο ποιητής Ηλίας Τσέχος, ύστερα από πρόσκληση της Δ/ντριας και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων (21 Μαρτίου 2016) και πραγματοποίησε εργαστήρι ποίησης, μυώντας τους στην ομορφιά της ποίησης και βοηθώντας τους να βελτιώσουν ποιήματα που είχαν προσχεδιάσει με θέμα το ρατσισμό, την προσφυγιά κ.ά.

Ο ποιητής, ενθουσιασμένος από την εμπειρία που βίωσε μέσα από την έμπνευση και τη συνεύρεση με τους μαθητές/ τριες, τόνισε με σοφία και συγκρατήσαμε ότι: «Ποίηση είναι η αλήθεια που χαρίζουμε στους άλλους/ όταν μας αγκαλιάζει η ποίηση, αγκαλιάζουμε και εμείς όλον τον κόσμο/ η αγάπη για την ποίηση είναι αγάπη για τη ζωή/ η ποίηση αν έχει νου, έχει δυο φορές ψυχή/ χάριν της ποίησης γινόμαστε παιδιά και τα παιδιά γίνονται μεγάλοι» και τους ευχαρίστησε θερμά, αγκαλιάζοντάς τους, ενώ τα παιδιά του απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα ξαναέχουν τον ποιητή σύντομα κοντά τους, αφού τραγούδησαν και έζησαν με δύναμη μαζί του μια ποιητική μέρα.

Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, αντιπροσωπεία των μαθητών των παραπάνω τάξεων επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Νάουσας, συναντώντας την ποίηση μαζί με μεγαλύτερα παιδιά και παρουσίασε τα ποιήματα που είχαν προετοιμάσει την προηγούμενη Παρασκευή. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η Δ/ντρια του σχολείου κα Αβραμίδου Βέρα και ο εκπαιδευτικός κ. Καραβίδας Δημήτριος.

Αλέξανδρος Πίπιλας
Είσαι ένα προσφυγόπουλο μικρό / Χωρίς ρούχα χωρίς φαγητό /
περπατάς μες στις λάσπες και τις κακουχίες / νομίζεις ότι δεν υπάρχει άνθρωπός να σε βοηθήσει ! / Όμως προσπάθησε να κοιτάξεις μέσα σου / στην καλή σου καρδιά / και θα δεις τότε τη στοργή που σου προσφέρουν / όλοι οι άνθρωποι / να δεις πόσο σ' αγαπάει όλος ο κόσμος / Τότε μόνο θα νιώσεις την αληθινή αγάπη / και την ατέλειωτη χαρά