Συμμετοχή του Δημοτικού Κουλούρας στο διαγωνισμό «Τρέφομαι υγιεινά, αθλούμαι καθημερινά»

Βασικό στόχο του Προγράμματος ¨Διατροφή¨ του Ινστιτούτου Prolepsis με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί , εκτός της ικανοποίησης των επισιτιστικών αναγκών, η προώθηση Υγιεινών διατροφικών συνηθειών για τους μαθητές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την ενθάρρυνση της ενεργού και δημιουργικής συμμετοχής των παιδιών, το Ινστιτούτο Prolepsis διοργάνωσε διαγωνισμό με θέμα: ¨Τρέφομαι υγιεινά, αθλούμαι καθημερινά».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και δημιουργική έκφραση των παιδιών σε θέματα Υγιεινής διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Μέσα από το συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές καλούνται, συνδυάζοντας φαντασία και γνώση να δημιουργήσουν έργα, συγκεκριμένα μια αφίσα, που θα αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο  βλέπουν τα ίδια τα συγκεκριμένα θέματα.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχει, φυσικά, και το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας με ένα έργο ζωγραφικής μέσα από το οποίο οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών προσπάθησαν να κωδικοποιήσουν και να κοινωνήσουν το μήνυμα της Υγιεινής διατροφής και Άθλησης των παιδιών.

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από πενταμελή επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν ειδικοί σε θέματα υγείας και διατροφής όσο και εκπρόσωποι από το χώρο που σχετίζονται με την κατηγορία του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 8η Απριλίου 2016.