Στην εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Νάουσας η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε μία εξαιρετική γιορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821 από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, παρευρέθη η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Αναστασία Μαυρίδου.

Η προσέγγιση των πεπραγμένων της Επανάστασης όσον αφορά όχι μόνο στα κατορθώματα και στη δύναμη ψυχής των Ελλήνων αλλά και στην εκτενή αναφορά της συμπεριφοράς των ίδιων ανθρώπων στους αγωνιστές και πρωτοπόρους της Επανάστασης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και ενδιαφέρουσα.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών , Ζησιμάνου Μαρίας, Τσικιτίκου Οδυσσέα, Μπέκα Αποστόλου και Κονταξάκη Γεωργίου τόνισαν μέσα από τα κείμενα και τα τραγούδια, τα κατορθώματα και τις επιτυχίες των Ελλήνων αλλά και προβλημάτισαν μέσα από το θεατρικό τους για τη δύναμη της παιδείας και την αξία της ιστορίας μας στη σύγχρονη εποχή.

Η κα Μαυρίδου συνεχάρη το Διευθυντή του σχολείου, κο Νάτσιο Δημήτριο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την άρτια διοργάνωση της γιορτής και σημείωσε ότι θέλει δύναμη και παιδεία να βλέπεις την ιστορία της πατρίδας μας και να διδάσκεσαι από τα παραδείγματα της, καλά και άσχημα, για μια πιο οργανωμένη αντιμετώπιση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ήταν μία γιορτή που δεν έγινε απλώς γιατί έπρεπε, αλλά δίδαξε, συγκίνησε και προβλημάτισε.