Καρασαρλίδου: "Στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στις Βαρβάρες το Μουσικό Σχολείο"

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκο Στουπή για το θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στις κτιριακές υποδομές κυριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οικισμό Αγίας Βαρβάρας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι έχει ληφθεί πολιτική απόφαση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Δήμο Βέροιας για τη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου, δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου για την καλύτερη ανάπτυξη και λειτουργία του.

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στερείται σήμερα των βασικών κτιριακών υποδομών που χαρακτηρίζουν τα μουσικά σχολεία, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται σημαντικά η σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του. Οι ανάγκες για την ομαλή και αξιοπρεπή λειτουργία ενός μουσικού σχολείου είναι αυξημένες ως προς ιδιαίτερους χώρους, όπως συναυλιών, ειδικών μαθημάτων και μουσικών συνόλων, αίθουσα χορού, τραπεζαρία για τη σίτιση των μαθητών κ.α. Αντίθετα με τις προδιαγραφές αυτές, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, λειτουργεί σε ένα παλιό διδακτήριο 1000 τ.μ, συστεγαζόμενο στο κτιριακό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Βέροιας. Οι χώροι εκμάθησης μουσικών οργάνων βρίσκονται στο υπόγειο, ενώ μετά βίας χωράνε οι έξι (6) τάξεις του σχολείου, με το δεδομένο ότι για τους μαθητές των τάξεων Β' και Γ' Λυκείου λειτουργούν οι κατευθύνσεις παράλληλα σε διαφορετικές αίθουσες.

Ο Δήμος Βέροιας πρότεινε αξιοπρεπή λύση του θέματος αυτού με τη μεταφορά του Σχολείου σε έκταση με εγκαταστάσεις που μέχρι το 2013 στέγαζαν το Τμήμα Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, στον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας. Στην έκταση αυτή, η κυριότητα της οποίας ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνονται κτίρια εμβαδού 1750 τ.μ. Τα κτίρια αυτά είναι κατάλληλα για εκπαιδευτική χρήση και καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό ανάγκες του Σχολείου.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε καταθέσει Ερώτηση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το αίτημα του Δήμου. Σε νέα επικοινωνία που είχε προχθές με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, έλαβε την πιο πάνω θετική απάντηση, που αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.