Επίσκεψη μαθητών του 10ου Δημοτικού Νάουσας στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου

Tην Τετάρτη 16 Μαρτίου, παρά τη δυνατή βροχή, η Στ΄τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας επισκέφθηκε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 2ου προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης, το οποίο υλοποιεί η συγκεκριμένη τάξη και έχει το συμβολικό τίτλο: «ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ».

Τα παιδιά με αφορμή το κεφάλαιο «Κυκλοφορικό Σύστημα», του μαθήματος Ερευνώ & ανακαλύπτω,  ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση με την εθελοντική αιμοδοσία, φιλοτέχνησαν αφίσες, εμπνεύστηκαν και έγραψαν συνθήματα και χάρισαν τις εργασίες τους στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου για να κρεμαστούν σε χώρο του τμήματος.

“Η υπεύθυνη γιατρός και οι νοσηλεύτριες του τμήματος μας υποδέχτηκαν πολύ θερμά, μίλησαν  στους μαθητές για την εθελοντική αιμοδοσία, απάντησαν στις απορίες τους και τους ξενάγησαν στο τμήμα. Στη διάρκεια της επίσκεψής τους και ύστερα από συνεννόηση με τον κύριο Εξηντάρα Παναγιώτη, γονέα μαθητή της Στ΄, είδαν και στην πράξη πώς γίνεται η αιμοδοσία. Λίγο πριν το τέλος, οι υπεύθυνες του Τμήματος κέρασαν τους… υποψήφιους αιμοδότες γλυκό και χυμό και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.