Βραβείο καλύτερου άρθρου στην εφημερίδα του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, οι μαθητές που συμμετέχουν στη συντακτική ομάδα της σχολικής εφημερίδας του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού LAB’ATTOIR, προσκαλεσμένοι από το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία» στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας Γυμνασίων και Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο συμμετείχε και η «Φωνή των Εφήβων».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε μια σύντομη παρουσίαση της εφημερίδας Μακεδονία της πρώτης πολιτικής εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας που ιδρύθηκε το 1911 από τον Κωνσταντίνο Βελλίδη, στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για το πρόβλημα του Προσφυγικού, ενώ ο Υπεύθυνος Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Μάστακας παρουσίασε τις διαστάσεις που έχει πάρει η κρίση του Προσφυγικού τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τέλος, η δημοσιογράφος της εφημερίδας Μακεδονία κ. Χριστοφορίδου παρουσίασε όλες τις σχολικές εφημερίδες από 15 Γυμνάσια και 18 Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ διαγωνίστηκαν επιπλέον 26 άρθρα με θέμα το προσφυγικό. Η «Φωνή των Εφήβων» πήρε το βραβείο καλύτερου άρθρου με θέμα το Προσφυγικό, για το άρθρο «Αν ήσουν πρόσφυγας», που έγραψαν οι μαθητές της Α’ τάξης Σοφία Μόρα και Στέφανος Γκέτσος, ενώ στα υπόλοιπα παιδιά της συντακτικής ομάδας δόθηκαν έπαινοι.

“Ευχόμαστε και ελπίζουμε η «Φωνή των Εφήβων» να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, δίνοντας σε όλο και περισσότερους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν μέσα από τις σελίδες της, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.