Βιωματική Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα την κολύμβηση

Στα πλαίσια της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο, στη θεματική ενότητα της Κολύμβησης που υλοποιείται στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Κατερίνης από σχολεία του γειτονικού νομού με Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και υπό την επίβλεψη του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Ημαθίας και Πιερίας κ. Κων/νου Μπουζιώτα πραγματοποιήθηκε Βιωματική Επιμορφωτική Συνάντηση την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 - Ώρα 12.00 – 14.00 για την παρακολούθηση ενός μαθήματος στο νερό.

Να σημειωθεί ότι στα μαθήματα αυτά συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών σε περιόδους 8-10 μαθημάτων ώστε στη λήξη τους να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες κολύμβησης και επιβίωσης στο νερό. Ανάλογα μαθήματα κολύμβησης στην Κεντρική Μακεδονία για μαθητές Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιούνται και στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Πιστεύοντας ότι η Νάουσα, πόλη όπου υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές για τη διδασκαλία της Κολύμβησης, θα πρέπει να είναι η επόμενη πόλη για την υλοποίηση της διδασκαλίας εκμάθησης κολύμβησης, ο Σχ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ημαθίας και Πιερίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Ημαθίας, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την προλεγόμενη Επιμορφωτική Συνάντηση. Εισηγητές της ήταν οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: κ.κ. Νικοδέλης Θωμάς και Νταμπάκης Βασίλης, οι οποίοι υπήρξαν και οι εμπνευστές αυτής της πρωτοπόρας πρωτοβουλίας πριν οκτώ χρόνια, και βοηθοί ο κ. Δαλάκας Γιάννης και η κ. Νατάσα Χασιώτη.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο του Κολυμβητηρίου κ. Σωτήρη Πασαχίδη για τη θερμή φιλοξενία του στους χώρους του Κολυμβητηρίου" αναφέρει η ανακοίνωση.