Αντιδρά η ΕΜΕ στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για διδασκαλία μαθηματικών από μη μαθηματικούς

Από την Μαθηματική Εταιρεία Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το τελευταίο διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη από τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών από μη μαθηματικούς. Στις δηλώσεις μάλιστα ο υπουργός συμπεριέλαβε και άλλα μαθήματα θετικών επιστημών όπως π.χ της φυσικής.

Αποτέλεσμα των δηλώσεων είναι μια πρωτοφανής αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο, που για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται μάρτυρας ενός κλίματος αβεβαιότητας και μιας πορείας προς το άγνωστο. Ο επιστημονικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά όχι μόνο δεν προσφέρουν καμιά θετική υπηρεσία στην εκπαίδευση, αλλά αντίθετα στοιχειοθετούν διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης της Μαθηματικής Παιδείας, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο συθέμελο κλυδωνισμό ολόκληρης της εκπαίδευσης.

Η ΕΜΕ ήδη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση (http://www.hms.gr/node/1082). Αντίστοιχες κινήσεις έχουν καταγραφεί ως τώρα και από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, από το forum του mathematica.gr. η οποία σας κοινοποιείται (http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=6&t=53823) , αλλά και από μεμονωμένους διακεκριμένους μαθηματικούς.  

Το παράρτημα Ημαθίας:

- παρακολουθεί την κατάσταση

- ενώνει τη φωνή του με όλους αυτούς που παλεύουν για τη μαθηματική εκπαίδευση στη χώρα μας, απαιτώντας την ανάκληση των σχετικών δηλώσεων και

- καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει με τις δηλώσεις του και γενικότερα με τη στάση του να δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον της εκπαίδευσης".