Την Κέρκυρα επισκέφθηκαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Στις 7-10/04/2016 πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ ’τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 43 μαθητών και μαθητριών και με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Μ. Τσελεπίδου, τον κ. Γ. Μυλωνά και τον κ. Μ. Ελευθεριάδη.

Στη διάρκεια της εκδρομής, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, τα παιδιά της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν πολλούς χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πλούσια ιστορία του νησιού και της πόλης της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Περάματος, στο σπίτι-μουσείο του Αλή—Πασά στο Νησάκι Ιωαννίνων, στο Αχίλλειον της Κέρκυρας και στο Μουσείο Θαλάσσης στις Μπενίτσες. Επισκέφτηκαν ακόμη το κερκυραϊκό αρχοντικό του 19ου αιώνα και μουσείο Casa Parlante, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και το Παλιό Φρούριο και περιηγήθηκαν τα γραφικά καντούνια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

“Οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά τα παιδιά του 15μελούς που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδρομής, αλλά και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για την άψογη συμπεριφορά τους στη διάρκειά της”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.