Επίσκεψη μαθητών του 5ου Δημοτικού Βέροιας στην Βεργίνα

Την Πέμπτη, 21-4-16, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων  επισκέφτηκαν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας  στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα <<Βασιλικοί Παίδες>> που διοργανώνει το Μουσείο της Βεργίνας!

Στο πρόγραμμα αυτό  τα παιδιά ασχολήθηκαν με την καθημερινή ζωή αυτής της ομάδας παιδιών. Περιηγήθηκαν  στα εκθέματα του Μουσείου Βασιλικών Τάφων και μάθανε τι φορούσαν, τι γνώσεις αποκτούσαν, πώς συμπεριφέρονταν και πως ήταν γενικά η καθημερινή τους ζωή. Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα ευρήματα των Βασιλικών Τάφων, όπως όπλα, επιτύμβιες στήλες, προτομές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και πολλά κτερίσματα!

Στο δεύτερο κομμάτι δραστηριοτήτων ,στον χώρο του Δημαρχείου ,τα παιδιά με τη βοήθεια ζωγραφικού πίνακα, αντίγραφο της τοιχογραφίας που κοσμούσε την είσοδο  του τάφο του Φιλίππου, μάθανε για τις συνήθειες, την στρατιωτική εκπαίδευση και το μορφωτικό επίπεδο των Βασιλικών Παίδων.

Τέλος, κάθε παιδί έφτιαξε από πηλό το δικό του Ήλιο της Βεργίνας (το δεκαεξάκτινο αστέρι) με τη βοήθεια μήτρας και τον πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό της επίσκεψης τους στον αρχαιολογικό χώρο!