Το ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 μαθητές της Β' τάξης του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας(http://www.math-syn-pli.gr/) που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Η εισήγηση των μαθητών είχε τίτλο "Προγραμματίζοντας Αυτοματισμούς με το... Πυθ-ήνιο Arduino!" και αφορούσε την παρουσίαση εργασίας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 με επιβλέποντες εκπαιδευτικούς την κα Σαμαρά Θεοδώρα, Πληροφορικό, και τον κ. Εμμανουήλ Ελευθέριο, Φυσικό-Ραδιοηλεκτρολόγο. 

Οι μαθητές, εκτός από την πραγματοποίηση της δικής τους εισήγησης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο του Συνεδρίου αξιόλογες εισηγήσεις και παρουσιάσεις εργασιών από μαθητές άλλων σχολείων, που αφορούσαν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών Πληροφορικής, όπως: 

-- Δημιουργία προγραμμάτων σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και εφαρμογών για έξυπνες συσκευές 

-- Υλοποίηση διατάξεων εκπαιδευτικής ρομποτικής  

-- Κατασκευή δικτυακών τόπων κ.α.