Απεργιακό κάλεσμα από την ΕΛΜΕ

Απεργιακό κάλεσμα, για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Κυριακή στις 10.30πμ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Αναλυτικά αναφέρει: Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός τηςως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξηςπαραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

Είναι μια μέρα μνήμης και ευθύνης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Την Κυριακή 8 Μάη, απεργούμε και διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη όχι μονάχα για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά και να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να ανοίξουμε δυναμικά το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, στην ανεργία, στις ιδιωτικοποιήσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις λογιστικού χαρακτήρα μεταβολές - περικοπές στην εκπαίδευση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για όλα όσα τους ανήκουν. Να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανεργία.

Να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια".