Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας υλοποίησε πρόγραμμα συνεκπαίδευσης στις Κοινωνικές Δεξιότητες

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με το 8ο Δ.Σ. Βέροιας υλοποίησε πρόγραμμα συνεκπαίδευσης στις Κοινωνικές Δεξιότητες στα πλαίσια του Προγ/τος Αγωγής Υγείας – Ψυχική Υγεία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδα μαθητών του Ειδικού Σχολείου και οι μαθητές της Ε1΄ Τάξης του 8ου Δημ. Σχολείου με υπεύθυνους: την Ψυχολόγο κ. Μαρία Ζιακάκη, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Έφη Οικονομίδου, τον κ. Μέλιο Λαζόπουλο, δάσκαλο και την κ. Σταυρούλα Μιχαηλίδου, γυμνάστρια.

Ο τίτλος του Προγ/τος ήταν «Ένας εσύ, άλλος εγώ, μία ομάδα μαζί», με περιεχόμενο σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως : ο αυτοπροσδιορισμός, η διαφορετικότητα, η φιλία, η ομαδικότητα, τα συναισθήματα, ο σχολικός εκφοβισμός, η ασφάλεια και η υπευθυνότητα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με επιτυχία και έκλεισε με μια όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση με 2 θεατρικά έργα «Το φτερωτό βαγόνι» και το «Χαρούμενο λιβάδι», παρουσία της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας κ. Έφης Αντωνιάδου, της κ. Κ. Πανταζή, από το γραφείο Π.Ε. και πολλών γονέων, επισφραγίζοντας την επιτυχημένη εκπαιδευτική συνύπαρξη μαθητών Ειδικής και Τυπικής Αγωγής.

Τα αποτελέσματα ήταν αναμφίβολα θετικά και για τις 2 ομάδες, μάλιστα για τους μαθητές της Ε1 τάξης ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία ευαισθητοποίησης και ανοχής στην διαφορετικότητα, ενώ στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου έδωσε την δυνατότητα το πρόγραμμα να συνυπάρξουν και να αλληλεπιδράσουν με συνομήλικους τους, αποκομίζοντας οφέλη στις προσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες τους και στην συμπεριφορά τους.