Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα θερινών εργαστηρίων στο "Little piano school"

Της Άννας Αφεντούλη, Μουσικός

Αποχαιρετήσαμε την πρώτη εβδομάδα με πολλή χαρά κέφι και ενθουσιασμό. Μετά από τόσα χρονιά εμπειρίας το μόνο που έμαθα από τα παιδιά ως την καλύτερη συνταγή είναι να μην προγραμματίζω... έχουν τόση φαντασία που αποκλείεται να μη βγει κάτι μοναδικό. Αυτή τη εβδομάδα, εκτός από τα μαθήματα πιάνου, τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το όποιο μάλιστα συνόδευε και μια φανταστική ιστορία. Η ιστορία του Ντορεμι και του Φασολασι που ξεκίνησαν περνώντας από όλα τα όργανα της ορχήστρας και μαζεύοντας νότες απ’ το δρόμο να απελευθερώσουν τα ζωάκια μας (συγχορδίες) περνώντας από διάφορες εκπλήξεις. Το παίξαμε και ευχαριστηθήκαμε με ένα παγωτό στο χερι!!!

Την επόμενη μέρα και μετά από μια προτροπή δική μου να κάνουμε τη λίμνη των κύκνων… προέκυψε τελικά να φτιάξουμε μια νέα ιστορία!! Τη λίμνη των κύκλων! Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ακούγεται η μουσική του Tchaikovsky και ότι θα έχουμε πριγκίπισσες, ιππότες και πρίγκιπες... την ιστορία μένει να τη μάθω και γω μαζί με τα παιδιά!!!!!

Το να αφήνεις τα παιδιά ελεύθερα να σε καθοδηγούν είναι το μόνο που καλλιεργεί το πνεύμα τους, τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα τους, την οργανοτικότητα τους και αναπτύσσει τα ταλέντα που κρύβει το καθένα από αυτά. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να τα εμπιστεύομαι!

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 3-12 ετών από τις 8πμ – 3μμ

Εβδομάδες
27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου
4 – 8 Ιουλίου
11 – 15 Ιουλίου
18- 22 Ιουλίου
25 – 29 Ιουλίου

Πληροφορίες:
Little Piano School
Ακροπόλεως 36, Προμηθέας, Βέροια
2331072899, 6944228801
www.pliroforiodotis.gr/littlepianoschool