Συνεργασία Διδακτηρίου Μέθοδος με την Ψυχολόγο Έφη Τσαπαροπούλου: 1ο Βιωματικό Εργαστήρι

Στα πλαίσια διοργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων με θέματα που αφορούν τα παιδιά που φοιτούν στο διδακτήριο και τους γονείς τους, το Διδακτήριο Μέθοδος προχώρησε στη συνεργασία του με την Ψυχολόγο Έφη Τσαπαροπούλου. Οι υπεύθυνοι του Διδακτηρίου και η Ψυχολόγος, μέσα από αυτές τις βιωματικές συναντήσεις θέλουν να γνωριστούν με τα παιδιά και τους γονείς τους, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους και να τους βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πρώτη ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον χώρο του διδακτηρίου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (10.00 & 12.00), όπου μπορούν να την παρακολουθήσουν οι μαθητές του Διδακτηρίου.

Λίγα λόγια για την Ψυχολόγο Έφη Τσαπαροπούλου

Η Έφη Τσαπαροπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1981, έζησε στη Βέροια έως τα 18 της όπου έφυγε στην Ιταλία για σπουδές. Εκεί σπούδασε για μια πενταετία στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στο τμήμα Ψυχολογίας με κατεύθυνση στην κοινωνική και κλινική ψυχολογία και απέκτησε το πτυχίο της τον Φεβρουάριο του 2005.

Ακολούθησε η παραμονή της στην Αθήνα για 5 έτη. Εκεί εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία μέσω του Ψυχοδράματος, ενώ παράλληλα εργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια σε ΜΚΟ με κακοποιημένες γυναίκες, άνεργους, μετανάστες, άστεγους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα συντόνιζε εθελοντικά ομάδες ψυχικά ασθενών στο κέντρο ημέρας του Βύρωνα Καισαριανής. Το πρώτο μεταπτυχιακό πάνω στην συμβουλευτική το απέκτησε στο Mediterranean College. Το 2010 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έφυγε στο Λονδίνο για το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο King’s College, πάνω στην ψυχική υγεία του παιδιού και εφήβου.

Το 2013 επέστρεψε στην Βέροια και κατέθεσε την αίτησή της για την θέση Ψυχολόγου σε Κέντρο Συμβουλευτικής Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας, όπου κι επελέγη.
Στην πορεία πραγματοποίησε ομιλίες, συμμετείχε σε συνέδρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, σε γονείς φροντιστές που έχουν παιδιά με ψυχική νόσο, υπήρξε συντονίστρια σε ΚΕΚ, ΚΔΒΜ κ.α.