Οι δράσεις της Α’ και Β’ Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

Από την Β' τάξη Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η Παγκόσμια ημέρα ειρήνης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

21 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ειρήνης κι εμείς, τα δευτεράκια των Ι.Ε.Β., έπειτα από συζήτηση σχετική με την Ειρήνη φτιάξαμε τα δικά μας περιστέρια ειρήνης και γράψαμε πάνω τους τα αγαθά αυτής. Ευχόμαστε ολόψυχα να επικρατεί Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!

14 Σεπτεμβρίου: Η Ύψωσις του τιμίου Σταυρού στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ο σταυρός μας, το σύμβολο της χριστιανικής πίστεως. Έπειτα από εκτενή κουβέντα για την ημέρα αυτή, κατασκευάσαμε από απλά υλικά τους δικούς μας σταυρούς. Η γραμμή η κάθετη ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό και η οριζόντια, αγκαλιάζει και ενώνει όλους τους ανθρώπους! Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε κάνοντας σωστά τον σταυρό μας και με τη θερμή παράκληση να έχει ο Θεός καλά όλον τον κόσμο.

Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας γιορτάζουμε την Ειρήνη

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Ειρήνης, οι μαθητές της Α΄ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας γιόρτασαν για τα αγαθά που τους προσφέρει η ύπαρξη της. Από το 2001 η 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί  για να γιορτάζεται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να τη διαδώσουν και να την εξυμνήσουν. Έτσι οι μικροί μαθητές συζήτησαν με τη δασκάλα τους τα αρνητικά του πολέμου και τη σημαντικότητα της ειρήνης για την ανάπτυξη τόσο του πολιτισμού και της κοινωνίας γενικότερα, όσο και του κάθε ατόμου ειδικότερα. Τέλος τα παιδιά κατασκεύασαν ένα ξεχωριστό ρολόι, «το ρολόι της ειρήνης» για να τους θυμίζει τη μέρα αυτή.