Επίσκεψη μαθητών του 6ου Δημοτικού Νάουσας στο Μουσείο των Αιγών

Από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σήμερα Τρίτη 27 του Σεπτέμβρη 2016, με την ανατολή της νέας σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που όλοι μαζί, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δ.Σ. Νάουσας πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για φέτος, στο μουσείο της Βεργίνας. Η ξενάγηση στο μουσείο των Αιγών, πραγματικό στολίδι της Ελλάδας, έγινε με τη βοήθεια της κ. Ρούσσου Τασούλας, αρχαιολόγου και μητέρας μαθητών μας, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την άψογη και άριστη συνεργασία και βοήθεια.

Τα παιδιά πριν ξεκινήσουν μαζεύτηκαν σε κύκλο στην αυλή του σχολείου μας και πληροφορήθηκαν με βιωματικό τρόπο για την αρχαιολογία ως επιστήμη και την ανασκαφή ως δραστηριότητα. Με τα απλά εργαλεία οριοθέτησαν τον υποτιθέμενο χώρο ανασκαφής, έσκαψαν, καθάρισαν, έδειξαν τα ευρήματα, τοποθέτησαν τις καρτέλες…

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και έφτασαν με ασφάλεια στο χώρο του μουσείου της Βεργίνας, περνώντας και θαυμάζοντας τον ποταμό Αλιάκμονα, τη γέφυρα και τα τείχη γύρω από τα μικρά φράγματα.

Στο μουσείο ξεναγήθηκαν από την κ. Ρούσσου στους τάφους του Φιλίππου του Β΄, του βασιλιά της Μακεδονίας, των ηρώων και στον τάφο του γιου του Μ. Αλέξανδρου, του Αλέξανδρου του Δ΄. Θαύμασαν τα πλούσια εκθέματα στις προθήκες, ενημερώθηκαν για τα κτερίσματα και γενικότερα για την καθημερινότητα των Μακεδόνων 2500 περίπου χρόνια πριν.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πραγματικά ενθουσιάστηκαν από το χώρο, τα εκθέματα, την ιστορία του χώρου των Αιγών και φυσικά σε αυτό συνετέλεσε και η αγάπη και η ζωντάνια με την οποία η κ. Ρούσσου μας ταξίδεψε γοερά στην δόξα των Μακεδονικών χρόνων του 3ου -4ου και 5ου αιώνων π.Χ. !!

Με σύνεργα των ανασκαφών που έφερε η κ. Ρούσσου εξήγησε στα παιδιά αλλά και στις/στους εκπαιδευτικούς, πως γίνεται μία ανασκαφή και τη σημασία της στην καταγραφή της ιστορίας.