Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που ορίζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, κάθε τάξη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας ασχολήθηκε με σχετικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα:

Οι Α΄ και Β΄ δημοτικού παρακολούθησαν τον μύθο του Αισώπου «Ο λαγός και η χελώνα». Συζητήθηκαν τα βαθύτερα νοήματα του βίντεο, όπως η σημασία της συμμετοχής, της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής που πρέπει να διακατέχει ο καθένας μας προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Έπειτα, οι μαθητές ζωγράφισαν λαγούς και χελώνες.

Η Γ΄ δημοτικού συζήτησε αληθινές ιστορίες αθλητών που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ενώ αντιμετώπισαν αποτυχίες ή τραυματισμούς. Μίλησαν ακόμα, για το ευ αγωνίζεσθαι μέσα από σχετικές ιστορίες. Τέλος, έφτιαξαν μια αφίσα στην οποία ύψωσαν την παλάμη τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στο αθλητισμό. Μέσα σε αυτήν ζωγράφισαν διάφορα αθλήματα.

Οι μαθητές της Δ΄ έκαναν μια μεγάλη συζήτηση γύρω απ’ τον αθλητισμό, τα ιδανικά που πρεσβεύει καθώς και τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που παρέχει. Κατόπιν, παρακολούθησαν κάποιες μικρού μήκους (αλλά μεγάλου νοήματος) ταινίες, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για περαιτέρω προβληματισμούς γύρω από τις έννοιες του ευ αγωνίζεσθαι. Κατέληξαν στ’ ό,τι όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό, με τη χαρά της συμμετοχής να είναι ο στόχος τους !!

Tα παιδιά της Ε΄ τάξης συζήτησαν για την αξία της άσκησης στην υγεία και στην απόδοση στο σχολείο. Ανέφεραν ότι μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος καλλιεργεί τη συνεργασία, εκτιμά το έντιμο παιχνίδι και συμμετέχει για τη χαρά του αθλητισμού ανεξάρτητα από τη νίκη ή την ήττα! Στη συνέχεια, είδαν παραδείγματα αθλητών με φίλαθλο πνεύμα και έφτιαξαν μια αφίσα με το σύνθημα: «Ευ αγωνίζεσθαι».

Οι μαθητές της Στ τάξης είδαν 4 ταινίες μικρού μήκους και στη συνέχεια ανέλυσαν τις έννοιες αθλητισμός – πρωταθλητισμός. Μίλησαν ακόμα, για την αξία του αθλητισμού, για τη διαφορετικότητα που συναντάμε στο χώρο του αθλητισμού και για τη σωστή συμπεριφορά σε ομαδικά αθλητικά παιχνίδια.

Τέλος, όλες οι τάξεις συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και πήραν όλα τα παιδιά βραβείο για τη συμμετοχή τους!