Μοναδικές εμπειρίες στα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο "Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας"

Από το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Δεύτερη εβδομάδα ανοιχτών μαθημάτων στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας και το σπιτάκι μας γεμίζει καθημερινά από τις δημιουργίες των παιδιών.

Το εργαστήριο “Παραμυθοπαιζουμε” άνοιξε την αυλαία με "Το θαλάσσιο τσίρκο του Χουάν Μιρό". Οι πίνακες του Ισπανού ζωγράφου ζωντάνεψαν μέσα από μια αφήγηση που ξεπήδησε μέσα από την παραμυθοβαλίτσα μας. Μια ομπρέλα μεταμορφώθηκε σε κόκκινη θαλάσσια ανεμώνη, ο Χουάν το ψάρι και διευθυντής του τσίρκου έκλεισε την αυλαία και μία κουκίδα έγινε το ημίψηλο καπέλο του ταχυδακτυλουργού του θαλάσσιου τσίρκου. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με κατασκευή κολάζ από ύφασμα από τα παιδιά και χάρτινες κούκλες κλόουν... Η συνέχεια αυτήν την Παρασκευή στις 18.00 και φυσικά κάθε Παρασκευή....

Με θέμα το φθινόπωρο ξεκίνησε το εργαστήριο “Παίζοντας με την τέχνη”. Ο Ivan Generalic, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο Giuseppe Arcimboldo και άλλοι ζωγράφοι αποτέλεσαν το αισθητικό ερέθισμα για την έναρξη του εργαστηρίου. Στη συνέχεια τα φύλλα του φθινοπώρου χόρεψαν και με πολύ χρώμα, κάστανα, βελανίδια και πλατανόφυλλα που βρήκαμε στον κήπο μετά από ένα κυνήγι θησαυρού οι μικροί καλλιτέχνες δημιούργησαν τη δική τους μοναδική σύνθεση....
Για να δούμε ποια τεχνοπαίχνιδα μας περιμένουν και αυτή την Τετάρτη…

“Πειραματοπαίζουμε” και ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τρίτη στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας. Μέσα από ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού τα παιδιά κλήθηκαν να βρουν τις λύσεις - απαντήσεις και φυσικά να κάνουν μια εξαιρετική γνωριμία με τον Ιούλιο Βερν... Η πειραματοσυνέχεια έπεται και αυτή την Τρίτη όπου δημιουργείται και νέο τμήμα για τα μεγάλα νήπια και την πρώτη δημοτικού.

Και φυσικά το τμήμα εικαστικών. Εκεί θα αφήσουμε τις δημιουργίες να μιλήσουν από μόνες τους. Μπλε βουνά και κατασκευή μία πήλινη κατασκευή για την πρώτη εβδομάδα. Τοπίο στη φύση και το ρολόι της χαράς και της λύπης τη δεύτερη εβδομάδα.

Και να μην ξεχάσουμε το Θεατρικό Εργαστήρι που μεταφέρθηκε την Τρίτη στις 6.00.

Τόπος διεξαγωγής δράσεων: Μάνου Κατράκη II, Συνοικία Προμηθέας
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6985 659 681 Βάσω Αρελάκη.