Εγκαινιάστηκε το νέο σχολείο στα Γιοτζαλίκια (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το πρωί το νέο Γυμνάσιο - Λύκεια στα Γιοτζαλίκια της Βέροιας. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης ενώ παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιπερειάρχης Κώστας Καλαιτζίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος,  οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Άρης Λαζαρίδης, Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Λυκοστράτης, Γιώργος Σοφιανίδης, Θεόφιλος Κορωνάς, Βασίλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γαϊτάνου, Γιώργος Κάκαρης, Μάκης Αγγελίνας, Χρήστος Κούτρας, Διονύσης Κουλουριώτης, Δημήτρης Τραπεζανλής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Θανάσης Χειμώνας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα, οι τότε αντινομάρχες Παιδείας Μαρία Αλδάκου, Ολυμπία Ιακωβίδου, η πρώην αντιδήμαρχος Βαρβάρα Σταυροπούλου, υπηρεσιακοί παράγοντες εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και εκπαιδευτικοί.

Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα των εγκαινίων για την Βέροια και την παιδεία που αποκτούν ένα νέο σύγχρονο σχολείο.

"Στολίδι" χαρακτήρισε το νέο σχολείο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημειώνοντας ότι με την λειτουργία του, μειώνονται τα έξοδα προς ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις. Ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πορεία του έργου. Ευχαρίστησε την τελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την τότε αντινομάρχη Μαρία Αλδάκου για την πρόθεσή της να υλοποιήσει σχολείο στα Γιοτζαλίκια. "Η πρόθεση δεν βοήθησε γιατί μετά άλλαξε ο νόμος αλλά τους ευχαριστούμε" είπε ο κ. Βοργιαζίδης και στην συνέχεια τόνισε ότι το έργο ξεκίνησε από την διοίκηση Ουσουλτζόγλου, έδωσε συγχαρητήρια στην τεχνική υπηρεσία για την μελέτη, και έκανε αναφορά στην διοίκηση της περιφέρειας και τις υπηρεσίες της για την συμβολή της στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης. "Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρωταθλήτρια στην εκταμίευση πόρων" είπε ο δήμαρχος. 

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε στο τέλος του κατασκευαστή του έργου τον κύριο Παζιάνα και ευχήθηκε να υπάρχουν και άλλα προγράμματα για κατασκευή σχολείων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Θανάσης Θεοχαρόπουλος . Ο κύριος Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία , συνεχάρη την πρώην δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και το σημερινό δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή του σχολείου έδωσε συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για την εκταμίευση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ και τόνισε ότι για να λαμβάνονται χρηματοδότησης ΕΣΠΑ η χώρα πρέπει να βρίσκεται εντός της ευρωπαΐκής ένωσης τέλος ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι η παιδεία πρέπει να εξαιρεθεί από τα μνημόνια. 

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε τη χαρά του για την κατασκευή του σχολείου Τόνισε ότι είναι ένα στολίδι και πρόσθεσε ότι υλοποιήθηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτιές της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας στο κομμάτι της απορρόφησης κονδυλίων και τόνισε ότι μπορεί το έργο να συμβασιοποιήθηκε το 2013 αλλά ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα και ευχαρίστησε τις τότε αιρετές διοίκησεις και υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση του έργου. "Εάν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα κάναμε τέτοια έργα" είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι στη διεκδίκηση κονδυλίων για την κατασκευή έργων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η διευθύντρια τηςΔιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου η οποία ευχαρίστησε τις διοικήσεις της τότε Νομαρχίας και του Δήμου Βέροιας που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση του έργου και απένειμε τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς που όλο το καλοκαίρι εργάστηκαν για τη μετακόμιση των σχολείων.