Το Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης στο Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης

Το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης, που εδρεύει στον πρώην πανεπιστημιακό χώρο στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού-Μέσης, την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να ξεναγηθούν και να κατανοήσουν την πορεία της εκπαίδευσης στο χρόνο μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Αφορμή ήταν λογοτεχνικά κείμενα για το σχολείο παλιότερων εποχών, που οι μαθητές διδάχτηκαν στο μάθημα της Γλώσσας.

Το μουσείο, ένα όραμα του Χρίστου Τσολάκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, είναι ένας χώρος γεμάτος μαθητικές μνήμες, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αντικειμένων από τη ζωή και την ιστορία του ελληνικού σχολείου. Όλα αυτά επί πολλά χρόνια τα συγκέντρωνε με αγάπη και μεράκι ο μεγάλος δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Χατζοπούλου Παναγιώτα και Μπαντή Αριστείδη, ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του μουσείου, κ. Ξυνάδα Εμμανουήλ, στα πλούσια εκθέματα του μουσείου, όπως βιβλία, τετράδια, πλάκες, κονδυλοφόρους, τσάντες, μαθητικές στολές, ποδιές και χάρτες κάθε είδους, που ξυπνούν μνήμες στους μεγαλύτερους αλλά και μαθαίνουν στους νεότερους την ιστορία του ελληνικού σχολείου. Η επίσκεψη εντυπωσίασε τους μαθητές καθώς κατανόησαν πόσο η σχολική πραγματικότητα άλλαξε μέσα στο χρόνο. "Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και τον κ. Ξυνάδα που μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν στον όμορφο αυτό χώρο"., αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.