Αθλητική εκδήλωση διοργάνωσαν το Σωματείο ΑμεΑ, Τα Παιδιά της Άνοιξης και το Γυμνάσιο Τρικάλων

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν.Ημαθίας "ΑΙΓΕΣ" σε συνεργασία με ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ και με το Γυμνάσιο Τρικάλων διοργάνωσε Αθλητική Εκδήλωση στο πλαίσιο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ στο χώρο του σχολείου.


Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν αθλητές του σωματείου με τη συνοδεία της Φυσιοθεραπεύτριας Ιρένας Μαλιμπόρσκα και της Έφης Καραγιάννη μέλους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού Σωματείου.

"Έγινε αναφορά στον σκοπό και τους στόχους του αθλητικού σωματείου μας και παρουσιάστηκε ένα από τα παραολυμπιακά αθλήματα, το BOCCIA όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του σχολείου να το γνωρίσουν βιωματικά και να συνυπάρξουν με τους αθλητές μας.

Επίσης τονίστηκε ότι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τις ίδιες ανάγκες για εκπαίδευση, για υγεία, για εργασία, για άθληση κτλ.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ δεν είναι γιορτή αλλά δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε ότι τα ΑμεΑ μπορούν να κάνουν τα πάντα με το δικό του μοναδικό, ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο. Όχι καλύτερα, όχι χειρότερα... απλά ξεχωριστά!!!", αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.