Το πρόγραμμα «Υγιεινής των χεριών» στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 και για δυο περίπου ώρες, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα «Υγιεινής των χεριών».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και είναι ενταγμένο σε ένα δίκτυο δράσεων που αφορά όλη την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης έγινε με πρωτοβουλία του σχολείου στην οποία ανταποκρίθηκε η εν λόγω υπηρεσία. Η κυρία Ζαφειροπούλου Σόφη και ο Ζησίογλου Κωνσταντίνος μίλησαν στα παιδιά με λόγια απλά και κατανοητά, κερδίζοντας την προσοχή τους, τόσο για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία μας από την παραμέληση σχολαστικού πλυσίματος και φροντίδας καθαριότητας των χεριών (στην επαφή με τα ζώα, με τις τουαλέτες, τα αντικείμενα ...) όσο και για την αξία της πρόληψης γενικά σε θέματα Υγιεινής.

Έδειξαν με βιωματικό τρόπο (χρήση χρυσόσκονης, κόλλας...) πόσο πραγματικά βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή σε επαφή με τα μικρόβια και υπέδειξαν στα παιδιά το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών.

Μικρές στοχευμένες δράσεις που έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην ενημέρωση και στην απόκτηση γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων των μικρών μαθητών.