Γιορτή Χριστουγέννων από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Τελευταία ημέρα των μαθημάτων την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ.

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου φόρεσαν τις στολές τους και μεταμορφώθηκαν σε ξωτικά, χριστουγεννιάτικα δέντρα και Αγιοβασίληδες.

Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, είπαν ποιήματα και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών με τις χορευτικές τους κινήσεις.

Η φετινή γιορτή όμως, ήταν λιγάκι διαφορετική από τις υπόλοιπες, αφού αυτό που μάγεψε μικρούς και μεγάλους δεν ήταν μόνο ο Άγιος Βασίλης και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά η Mary Poppins, μια νταντά διαφορετική από τις συνηθισμένες, σχεδόν ανατρεπτική.

Τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου ανέβασαν το θεατρικό έργο της Νίκης Πραντζίδου “Οι Mary Poppins” βασισμένο στην ομώνυμη ταινία. Οι μαθητές του δημοτικού υποδύθηκαν τα παιδιά του κ. Μπανκς, ενός πλούσιου τραπεζίτη, που μεγαλώνουν με τη βοήθεια νταντάδων, στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αγγλία. Οι νταντάδες, μη μπορώντας να τιθασεύσουν τα παιδιά, εγκαταλείπουν τις προσπάθειες η μία μετά την άλλη, ώσπου έρχεται η Mary Poppins, που μπαίνει στις καρδιές των μικρών παιδιών και ανατρέπει τη ζωή της οικογένειας.

Με την καθοδήγηση της μουσικού Νίκης Πραντζίδου και της δασκάλας χορού Φρίντας Αντύπα, τα παιδιά μάγεψαν το κοινό με το τραγούδι, τις χορευτικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους.

Συγγενείς και φίλοι χειροκρότησαν θερμά στο τέλος της παράστασης και επιβράβευσαν τις προσπάθειες όλων των συντελεστών: μαθητών, δασκάλων και της Διεύθυνσης του σχολείου. Τα παιδιά ξεκίνησαν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους γεμάτα ενθουσιασμό, χαμόγελα και εμπειρίες.