Άσκηση ετοιμότητας εκτάκτου ανάγκης στο 16ο Δημοτικό Βέροιας

Aπόλυτα επιτυχής χαρακτηρίστηκε η άσκηση ετοιμότητας πυρόσβεσης – διάσωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου το πρωί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, από την Πυροσβεστική Βέροιας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το σενάριο της άσκησης ήταν η κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του φαινομένου του σεισμού, στο χώρο του ισογείου και συγκεκριμένα στο λεβητοστάσιο και ο απεγκλωβισμός ενός τραυματισμένου ατόμου από τον πρώτο όροφο λόγω πτώσης του κλιμακοστασίου από τον σεισμό.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε αφού ολοκληρώθηκε το σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου σύμφωνα με το μνημόνιο ενεργειών της σχολικής μονάδας σε περίπτωση σεισμού που έχει συνταχθεί στην αρχή της χρονιάς. Μετά το πέρας της ακολούθησε ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, Γιώργο Μπαρμπαρούση κι έγινε η αξιολόγηση της άσκησης. Την άσκηση παρακολούθησε ο Δ/ντης ΠΕ Ημαθίας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας.

"Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Βέροιας και τον διοικητή Αλέξανδρο Κουβακά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της μετακόμισης στο καινούριο κτίριο, στήριξε την εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού και των παιδιών και αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική αξία τέτοιων ασκήσεων μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη άσκηση.

Κατά την εφαρμογή της άσκησης διαπιστώσαμε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής μας αλλά και εμείς αισθανθήκαμε ασφαλείς βλέποντας το βαθμό που οι ίδιοι είμαστε προετοιμασμένοι να εκκενώσουμε το κτίριο σε περίπτωση ανάγκης.

Τέλος για να είναι ολοκληρωμένη η άσκηση υπενθυμίζουμε στους γονείς/κηδεμόνες, ότι σε περίπτωση κατάρρευσης ή πυρκαγιάς τα παιδιά θα μεταφερθούν στην Πλατεία Ρακτιβάν από όπου θα γίνει η παραλαβή τους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.