Οι δράσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

Από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Φρουτοπία, mini project στην Δ’ τάξη των ΙΕΒ

Φρουτοπία… Η χώρα των φρούτων και της μαγείας... Η μακρινή χώρα που έχει συντροφεύσει παιδικά χρόνια μικρών και μεγάλων. Δε θα μπορούσαμε παρά να επεκταθούμε στο υπέροχο έργο του κ. Τριβιζά και να γνωρίσουμε και μεις καλύτερα τους ήρωες της Φρουτοπίας. Μελετήσαμε το κείμενο στο βιβλίο της Γλώσσας μας, είδαμε κάποια επεισόδια της παιδικής σειράς όπως παίχτηκε στην τηλεόραση. Φυσικά τραγουδήσαμε το χαρακτηριστικό τραγούδι «Είναι μία… μόνο μια…. η ονειρεμένη Φρουτοπία… », και βέβαια, δημιουργήσαμε τις δικές μας εικονογραφημένες ιστορίες με τους ήρωες του παραμυθιού!!!

Συμμετοχή της Β' τάξης των ΙΕΒ σε διαγωνισμό για το κάπνισμα

Η Β´ τάξης των ΙΕΒ συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με θέμα το κάπνισμα και τις βλαπτικές του συνέπειες.

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

iev elitis

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, έκαναν ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη . Έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες  ποιητές, βραβευμένο με το βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας. Αναζητήσαμε στοιχεία για τη ζωή του, το συγγραφικό του έργο και τη γενικότερη συνεισφορά του στον πολιτισμό. Τέλος , αναλύσαμε μερικά από τα ομορφότερα ποιήματά του.