Δράσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

Από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας ανακοινώθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Πρόγραμμα κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων στο κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

Χωρίς προβλήματα στην Βέροια το πρόγραμμα κολύμβησης των Δημοτικών Σχολείων στο κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας. Το κολυμβητήριο παραχωρήθηκε δωρεάν από τους ιδιοκτήτες των Εκπαιδευτηρίων Γιάννη Σαφαρίκα - Γιάννη Μπαρμπαρούση για να γίνουν τα μαθήματα και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα φιλοξενούνται και μαθαίνουν τα πρώτα μυστικά της κολύμβησης οι μαθητές της Γ’ τάξης δημοτικών σχολείων (350 μαθητές). Για την εκμάθηση, οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν δυο πισίνες. Ξεκινούν τους μαθητές από την μικρή και όταν φτάσουν σε κάποιο επίπεδο ετοιμότητας τους περνάνε στην μεγάλη.

Σου χαρίζω ένα λουλούδι...

...ήταν το θέμα της κατασκευής των μαθητών της Β’ τάξης των ΙΕΒ, η οποία αποτέλεσε το δωράκι τους για τις μανούλες τους, καθώς έχουν τη γιορτή τους στις 14 Μαΐου. Μια καρδιά που πήρε τη θέση του άνθους δείχνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη προς αυτές και όταν ανοίξει, ξεδιπλώνονται όμορφα λόγια καρδιάς, που σίγουρα προκαλούν συγκίνηση.

Κυκλοφοριακή αγωγή στο Νηπιαγωγείο

Στα πλαίσια του θέματος «Κυκλοφοριακή Αγωγή», τα νήπια των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση, έμαθαν τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας, έπαιξαν, τραγούδησαν κι έφτιαξαν μια αφίσα με τα πιο σημαντικά σήματα δίνοντάς την τον τίτλο: «τα σήματα μαθαίνω καλά για να κυκλοφορώ σωστά!».

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Απριλίου μια μικρή έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των παιδιών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυρκαγιάς, σεισμών), βρέθηκε κοντά μας.
Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αφού παρουσίασε το θέμα, συζήτησε με τα παιδιά για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου και έλυσε όλες τις απορίες τους. Ανέφερε, επίσης τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή σε δασική περιοχή. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση.
Ακολούθησε επίδειξη της στολής των πυροσβεστών καθώς και του πυροσβεστικού οχήματος.
Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας για την άμεση ανταπόκρισή της και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο.