15 Λόγοι για να μάθετε Ισπανικά

15 Razones para aprender espanol – 15 Λόγοι για να μάθετε Ισπανικά

1. Τα ισπανικά μιλιούνται από το 7% του πληθυσμού της Γης ως μητρική γλώσσα.

2. Ως ξένη γλώσσα είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη μετά τα αγγλικά σ' ολόκληρο τον κόσμο.

3. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και Βραζιλία αυτή είναι η ξένη γλώσσα που μαθαίνουν πρώτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 35 εκατομμύρια ομιλητές της ισπανικής μόνο στις Η.Π.Α.

4. Τα ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα σε περισσότερες από 22 χώρες του κόσμου. Φανταστείτε ότι μιλιούνται σε όλη τη Νότια Αμερική (εκτός από τη Βραζιλία) και την Κεντρική Αμερική (εκτός από κάποιες μικρές περιοχές και νησιά, π.χ. Τζαμάικα).

5. Υπάρχουν πάνω από 16.500 ισπανόφωνα περιοδικά και εφημερίδες, 255 ισπανόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και 5.120 ισπανόφωνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

6. Τα ισπανικά είναι από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, διεθνείς επιχειρήσεις, πολιτικές συναντήσεις και είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ο.Η.Ε., της UNESCO κλπ.

7. Πάρα πολλά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι γραμμένα στην ισπανική γλώσσα, όπως ο Δον Κιχώτης, Εκατό χρόνια μοναξιά κλπ.

8. Πλήθος ταινιών, αλλά και πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών, είναι στα ισπανικά κάνοντας τη γλώσσα να ακούγεται πολύ οικεία και ευχάριστη. Όσοι χορεύουν, σίγουρα θα συμφωνήσουν!

9. Περίπου 1000 ισπανικές λέξεις χρησιμοποιούνται σε άλλες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα γιαπωνέζικα. Έτσι, η εκμάθησή της είναι πιο εύκολη απ' ότι θα περίμενε κανείς.

10. Η ζήτηση των ισπανικών έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 100 χρόνια. Υπολογίζεται ότι σε 15 χρόνια θα υπάρχουν 500 εκατομμύρια ομιλητών της ισπανικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

11. Μην ξεχνάμε επίσης ότι το Ισπανικό φωνητικό σύστημα είναι πολύ εύκολο για τους Έλληνες!!!!!

12. Κάθε χρόνο είναι περισσότεροι αυτοί που διαλέγουν τα Ισπανικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν, να κάνουν ένα μεταπτυχιακό ή να πάνε με το πρόγραμμα Erasmus.

13. Η Ισπανία και η Λατίνο Αμερική είναι απίθανες χώρες για να ταξιδεύει κάποιος, και κάθε φορά υπάρχουν περισσότερες προσφορές των αεροπορικών εταιριών.

14. Οι Ισπανοί και Λατίνο Αμερικάνοι είναι πολύ ζεστοί, ευγενικοί και ανοιχτοί άνθρωποι.

15. Τα πτυχία των Ισπανικών είναι επίσημα και αναγνωρισμένα στην Ελλάδα για το Α.Σ.Ε.Π, και μπορεί κάποιος να αποκτήσει το επίπεδο Β2 (lower) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών DIDACTICA σας περιμένουμε για να μάθετε αυτή την ξεχωριστή γλώσσα με Ισπανούς καθηγητές εξειδικευμένους αποκλειστικά στην διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας για ξένους!!!

María Sancho González
Φιλόλογος πανεπιστημίου Santiago de Compostela, España.
Máster πανεπιστημίου Antonio de Nebrija, Madrid.
Εξετάστρια στο Instituto Cervantes.
Εξετάστρια στο ΚΠΓ, Υπουργείο Παιδείας