Διδακτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στο ΝΟΗΣΙΣ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη από τα παιδιά της Α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογία και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Αρχικά όλα τα παιδιά κατευθύνθηκαν στο χώρο του Κοσμοθέατρου και παρακολούθησαν την ταινία (τριών διαστάσεων, 3D) «Dream big – Τα θαύματα της μηχανικής» φορώντας τα 3D γυαλιά τους, διάρκειας 50΄ λεπτών. Η ταινία αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων (από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα, τις «έξυπνες» βιώσιμες πόλεις κ.α.) και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους.

Έπειτα τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας που περιλαμβάνει:

Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία
Τεχνολογία Μεταφορών
Τεχνοπάρκο.
Για την καλύτερη ξενάγηση των παιδιών και στους τρεις χώρους, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ισάριθμες ομάδες.

Τέλος όλα μαζί τα παιδιά παρακολούθησαν στην πανοραμική θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου την ταινία: «Αστερισμοί και μύθοι» διάρκειας 35΄λεπτών όπου και ανακάλυψαν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού, μέσα από τους μύθους των αστερισμών.