Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής»

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο (workshop) στο πλαίσιο της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής", το οποίο παρακολούθησαν μαθητές της Α τάξης του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας.

Το σεμινάριο, που είχε τίτλο "Scratchιές με Arduino!", αφορούσε την παρουσίαση και τον προγραμματισμό του Arduino, μιας πλακέτας με ενσωματωμένο μικροελεγκτή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ρομποτικών διατάξεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε αρχικά επίδειξη του Arduino στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, οι οποίοι στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μαθητών της Β' τάξης του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, υλοποίησαν και προγραμμάτισαν τις δικές τους κατασκευές, χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Scratch for Arduino".

Την επιμορφωτική εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, Σαμαρά Θεοδώρα, Διούδη Ειρήνη, Παπαστεργίου Αναστασία, Μπανταβή Ελένη σε συνεργασία με τους μαθητές της Β' τάξης του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, καθώς και με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, κ. Ζυγομάνη Δόμνα.

Δείτε το βίντεο: