Διαδικτυακή συνεργασία Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας – Παλατιτσίων και Avenue House School of London

Το Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας – Παλατιτσίων φιλοξενούμενο διαδικτυακά από το Avenue House School του Λονδίνου, σε μια δράση τους αφιερωμένη στη Ελλάδα, με θέμα: «GREEK DAY in Avenue House School in Ealing, London»

Το σχολείο «Avenue House School» στο Ealing, αφιέρωσε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στην Ελλάδα, την ιστορία της και τον πολιτισμό της αλλά και τη σύγχρονη ζωή της. Το πρόγραμμα της ημέρας ήταν πλούσιο! Αρχαίο θέατρο και μουσική, ελληνικό γεύμα, mini ολυμπιακοί, ελληνικοί χοροί και κατασκευές όπως αγγεία και ψηφιδωτά, ακόμη και μάθημα απλών ελληνικών φράσεων, και όλα αυτά ντυμένοι, δάσκαλοι και μαθητές, σαν αρχαίοι Έλληνες, θεοί του Ολύμπου ή τέρατα της ελληνικής μυθολογίας!

“Το δικό μας σχολείο συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή για την Ελλάδα, επικοινωνώντας μέσω SKYPE με το σχολείο και τους μαθητές και πραγματοποιώντας κοινές δραστηριότητες, με συντονίστριες τις δασκάλες Debbie Monteforte και Κατερίνα Ζωγραφοπούλου. Τα παιδιά απάντησαν σε ερωτήσεις (Quiz) για τις χώρες τους, τραγούδησαν τραγούδια και αντάλλαξαν πληροφορίες για τη σχολική ζωή στις δυο χώρες. Τα παιδιά στην Αγγλία μας έδειξαν τις κατασκευές που έφτιαξαν εμπνευσμένες από την ιστορία της Ελλάδας και εμείς τους παρουσιάσαμε παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής μας. Ο ενθουσιασμός και από τις δυο πλευρές ήταν μεγάλος, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την ώρα της σύνδεσης!

Στη συνάντηση παραβρίσκονταν εκπαιδευτικοί του «Avenue House School» με τον διευθυντή τους και μέλος του Κοινοβουλίου (εκπρόσωπος του Ealing), η κ. Dr Rupa Huq, η κ. Μαριάνθη Παπαδημητρίου που μας προσκάλεσε στη συνεργασία αυτή, καθώς και ο διευθυντής του δικού μας σχολείου κ. Λάζαρος Σουλίδης.

Όλοι ευχηθήκαμε αυτή η συνάντηση να είναι η αρχή μιας φιλίας και συνεργασίας και στο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους για τη χαρά της μέρας αυτής!”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.