Βέροια: ‘Έκρηξη χρωμάτων’ στην ανθοέκθεση των Παιδιών της Άνοιξης

Άνοιξε τις πύλες της η Ανθοκομική Έκθεσης 2018 του ΚΔΗΦ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Βέροια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η άνοιξη έφερε την χαρά των λουλουδιών και των αρωμάτων στο κέντρο της πόλης, σε έναν θεσμό που γεννήθηκε το 1990.

Το πρωί της Παρασκευής η πλατεία Δημαρχείου Βέροιας γέμισε με 3.000 άνθη - φυτά για να φιλοξενήσει την ανθοέκθεση, που ξεκίνησε τη λειτουργία της σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24/4.

Τα άνθη – φυτά είναι προϊόν των ίδιων των παιδιών. Οκτώ παιδιά με την Γεωπόνο Σμαρώ Κυριαζοπούλου, που επί 17 χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες της στο θερμοκήπιο του Κέντρου, δουλεύουν με αγάπη και μεράκι για να παράγουν τα δικά τους φυτά. Κόβουν κλαδιά από διάφορα φυτά, τα βάζουν στο ριζωτήριο μέσα στην ορμόνη και τα μυκητοκτόνα, ριζώνουν και μετά φυτεύουν τα μοσχεύματα σε μικρά γλαστράκια κι από εκεί σε μεγαλύτερα. Τα διπλάσια φυτά υπάρχουν στο θερμοκήπιο, του οποίου η λειτουργία εδραιώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9: 00 το πρωί έως τις 21:00 το απόγευμα.

Μην χάσετε την Δευτέρα ένα μοναδικό event στις 10.30 το πρωί.

Θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, από τα παιδιά της τραπεζαρίας, τα οποία θα φτιάξουν και θα κεράσουν ‘γλαστράκι γλυκό’ στους περαστικούς, ενώ εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Ε.Ε.Ε.Ε. Κ Αλεξάνδρειας, θα βρίσκονται Δευτέρα και Τρίτη πρωί στο χώρο για να σας συμβουλεύσουν πώς να φτιάξετε τον κήπο ή την βεράντα, ποιά φυτά να επιλέξετε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθείτε.

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας που έστειλε 4 φορτηγά για να κουβαλήσουν τα φυτά.

Φωτογραφίες: Κατερίνα Στογιάννη

{jlex}flickr:72157695147086424{/jlex}