Ποιοι μαθητές βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τον ποταμό Τριπόταμο (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων στον 2ο Μαθηματικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας», που διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ο Σύλλογος "Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον γεμάτο Χώρο Τεχνών Βέροιας, καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν 230 μαθητές. Κατά την είσοδο του κοινού στον χώρο, είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα των μαθητών που εκτίθενται στο φουγιέ.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Βιολόγος-Ιχθυολόγος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου "Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας", Μαρία Χειμωνοπούλου, που όπως είπε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είναι ο συνταξιούχος γεωπόνος Τσιτλακίδης Κων/νος, ο αρχιτέκτονας Δημόπουλος Γιώργος, η δασκάλα Ίτσκου Νατάσα, ο εικονολήπτης – ακτιβιστής Ασλάνογλου Νίκος, ο δημοσιογράφος Πατσίκας Ζήσης και η μηχανικός Ρίστα Έλενα.

Ο εκπρόσωπος τους Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ειδικός σύμβουλος Νίκος Τσιούντας και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας, Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κούτρας απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Μία έκπληξη επεφύλαξαν οι διοργανωτές για το κοινό, καθώς η τελετή ξεκίνησε μουσικά.

Ο πιανίστας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και η ερμηνεύτρια Ζωή Μάντζου, παρουσίασαν μερικά τραγούδια από το τζαζ ρεπερτόριό τους σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Στη συνέχεια η Μαρία Χειμωνοπούλου αναφέρθηκε στον Σύλλογο "Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας" που πραγματοποιήθηκε το 2013 έπειτα από πρωτοβουλία του γεωπόνου Τσιτλακίδη Κων/νου και του γιατρού Πολυχρονιάδη Θεόδωρου, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του ποταμού Τριποτάμου. Όπως είπε, στον πρώτο διαγωνισμό που διοργανώθηκε πέρσι συμμετείχαν 73 μαθητές, ενώ τη σχολική χρονιά 2017-2018, συμμετείχαν οι τριπλάσιοι μαθητές (230). Ευελπιστούν ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός στην πόλη, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ποταμό Τριπόταμο και να ευαισθητοποιηθούν. Επίσης σχεδιάζουν του χρόνου ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής να πραγματοποιηθεί την άνοιξη σε ημέρα που θα οριστεί ως «Ημέρα του ποταμού Τριπόταμου» και θα υπάρχουν δραστηριότητες σχετικές με το ποτάμι που θα συμμετάσχουν οι μαθητές.

Ακολούθησε η ομιλία του Τσιτλακίδη Κων/νου, ο οποίος μίλησε για τον ποταμό Τριπόταμο, ενώ παράλληλα σε video projector το κοινό παρακολουθούσε φωτογραφίες και βίντεο από το ποτάμι, που επιμελήθηκε ο Ασλάνογλου Νίκος.

Έπειτα η κα Χειμωνοπούλου μίλησε για τους οργανισμούς που ζουν στα νερά του ποταμού, και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Ακολούθησε ο αρχιτέκτονας Δημητρόπουλος Γιώργος, ο οποίος μίλησε για τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της Βέροιας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή βράβευσης, όπου σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά μετάλλια. Στους μαθητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις δόθηκαν έπαινοι, αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής, καθώς και χρηματικό έπαθλο. Στους μαθητές που κατέλαβαν από την 4η έως και τη 10η θέση δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1

Κοσμίδου

Μαρία

ΣΤ

10ο

2

Ζορμπάς

Παναγιώτης

ΣΤ

10ο

3

Φανδινάκη

Γεωργία

ΣΤ

5ο

4

Βαϊνά

Νεφέλη

ΣΤ

12ο

5

Αγγελή

Πηνελόπη

Δ

12ο

6

Χονδροματίδης

Γιώργος

Στ

16ο

7

Κουρουβασίλη

Θεοδώρα

ΣΤ

10ο

8

Αθανασιάδης

Αθανάσιος

Ε

5ο

9

Τσακαλίδου

Ελένη

ΣΤ

4ο

10

Σαββίδης

Δημήτριος

Ε

16ο

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

1

Κυβεντίδου

Ολυμπία

Γ

3ο Γυμνάσιο

2

Τουτουντζίδου

Ιωάννα

Γ

4ο Γυμνάσιο

3

Πέτκος

Γιώργος

Γ

3ο Γυμνάσιο

4

Μουρατίδου

Πολύτιμη

Β

Μακροχωρίου

5

Πασσανικολάκης

Κάσσανδρος

Α

3ο Γυμνάσιο

6

Τουτουντζίδου

Ευτυχία

Β

4ο Γυμνάσιο

7

Τσιναφορνιώτη

Αμαλία

Β

Μακροχωρίου

8

Τσίλη

Αννα

Γ

6ο Γυμνάσιο

9

Δολδούρη

Δήμητρα

; Α

6ο Γυμνάσιο

10

Λούπι

Ντενίς

Γ

6ο Γυμνάσιο

Όλα τα έργα των μαθητών/τριών θα εκτίθενται στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών έως και την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.