Βραβεύθηκαν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας (φωτογραφίες)

Η τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο «Όψεις του τόπου μου: χθες, σήμερα, αύριο....» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες) και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Κτίρια και άνθρωποι στους μαχαλάδες της Βέροιας» του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού, την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας και τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις», συμμετείχαν 77 φωτογραφίες μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο οποίος είπε ότι σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας παίζει η ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης των μαθητών. Πέρα από την οργάνωση και προώθηση του τουρισμού, δίνεται μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και στην τουριστική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, μέσω των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας. Επιπλέον γίνονται συζητήσεις με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα τον πολιτισμικό τουρισμό.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σιακαβάρας Αθανάσιος, ο οποίος συνεχάρη κι ευχαρίστησε τους μαθητές που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν στην δράση.

Έπειτα μίλησε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Λένα Δημητριάδου, η οποία συνεχάρη τα παιδιά που βραβεύθηκαν και είπε ότι οι συμμετοχές ήταν πολλές κι αξιόλογες. Ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν να έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ακολούθησε η υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Ομάδας «Κτίρια και άνθρωποι στους μαχαλάδες της Βέροιας» του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας Αγγελική Γιαννάκη, η οποία είπε ότι για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σχολείο κι αποτέλεσε ένα κίνητρο για τους μαθητές να εμπλακούν πιο ενεργά στην διαδικασία της δραστηριότητας.

Ακολούθησε η τελετή βράβευσης, στην οποία βραβεύθηκαν οι τρείς καλύτερες φωτογραφίες των Μπεντίλα Ελένης (ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή), Κοτζαερίδου Δήμητρας (κάρτα μνήμης) και Κουτσονίκου Βασιλικής (usb flash, το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας Γιάννης Δοξόπουλος).

Στον ίδιο χώρο εκτέθηκαν 11 από τα καλύτερα έργα των μαθητών (μαζί με τα 3 βραβευμένα) και φωτογραφίες που πήραν το 2ο και 3ο βραβείο από τη συμμετοχή του Εσπερινού Γυμνασίου σε περιφερειακό διαγωνισμό με τίτλο «Κλικ, προστάτευσέ το! – Η λαϊκή αρχιτεκτονική της Βέροιας.

{jlex}flickr:72157670001798188{/jlex}