Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου ευχαριστεί

«Το Σχολείο μας επισκέφτηκε την Πέμπτη 24 Ιαν. 2019, το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής «Θανασούλη»  στην πόλη της Νάουσας, στο οποίο είχαν την ευκαιρία οι μαθητές μας να μάθουν για την παρασκευή της σοκολάτας και τις ευεργετικές ιδιότητές της. Ο κ. Θέμης Θανασούλης μας προσέφερε την άψογη φιλοξενία του με περίσσια αγάπη και μας μύησε στη γνώση και στα μυστικά της σοκολάτας, που πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό για το πόσο ανάγκη την έχει ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με όλα αυτά που είδαν και άκουσαν, συμμετέχοντας μάλιστα βιωματικά στην παρασκευή σοκολάτας και διάφορων ειδών της, τα οποία δοκίμασαν με μεγάλη ευχαρίστηση, λέγοντας πως ήταν η πιο ωραία και γλυκιά διδακτική επίσκεψη που έκαναν σε επίπεδο προγράμματος και γεύσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζομένους του εργαστηρίου που όλοι τους μας υποδέχτηκαν θερμά και μ΄ ένα γλυκό χαμόγελο και ιδιαίτερα τον κ. Θέμη Θανασούλη, που μας γέμισε με γλυκές λιχουδιές και σοκολατένιες γνώσεις!

Στη συνέχεια πήγαμε στο παραδοσιακό σπίτι του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Αριστείδης Τόσιος, Πρόεδρος του Ομίλου, μας ξενάγησε στον χώρο του σουσαμοτριβείου, μας εξήγησε για τον τρόπο που επεξεργάζονταν το σουσάμι, για τα προϊόντα του, για τον ρόλο του νερού στη Νάουσα και τη μεγάλη προσφορά του στη ζωή της πόλης. Αμέσως μετά ανεβήκαμε στο πάνω μέρος του κτιρίου όπου μας ενημέρωσε για το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», για το πόσο σημαντικό ήταν και είναι, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας και τα έθιμά μας, που είναι μέρος της Ιστορίας μας και για την επισκευή και τη διατήρηση του παραδοσιακού κτίσματος που στεγάζονται.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αριστείδη Τόσιο που πραγματικά με αγάπη και υπομονή ανταποκρίθηκε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών μας και με τις γνώσεις του μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή, πολύ σημαντική για την πόλη», αναφέρει η ανακοίνωση του Δ/ντή, των Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημ. Σχολείου Νησίου.