Επιτυχημένη η εκδήλωση για την "Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο" στο Μακροχώρι (φωτογραφίες)

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με τη συμμετοχή του 3ου ΠΕΚΕΣ, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η μεγάλη προσέλευση γονέων και μαθητών στο πρώην Δημαρχείο Μακροχωρίου, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας για τις νέες τεχνολογίες και για την ανάγκη θωράκισης όλων, μικρών και μεγάλων, απέναντι στους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονεί η γοητευτική ψηφιακή εποχή μας. Ο ψηφιακός κόσμος έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, για να διευκολύνουμε τη ζωή μας. Είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζουμε και πώς να προφυλασσόμαστε από τους κινδύνους του.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές Νεόφυτος Κουνταρδάς, αστυνομικός της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Ελένη Μπαμπαλώνα, Γεώργιος Ράπτης, η ψυχολόγος Χριστίνα Τσολάκη του Κέντρου Πρόσβασης, άμεσα και παραστατικά, περιέγραψαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και μας έδειξαν τρόπους για ασφαλή πλοήγηση.

Οι μαθητές των τάξεων με θεατρικά σκετσάκια και τραγούδια, εμπνευσμένα από την ψηφιακή τεχνολογία, έδωσαν έναν χαρούμενο τόνο στη χθεσινή βραδιά.

Η ημερίδα αυτή είχε να διδάξει πολλά σε όσους είχαν την τύχη και την προνοητικότητα να την παρακολουθήσουν. Έδωσε τη δυνατότητα στους γονείς και στα παιδιά να αντιληφθούν ότι η υπερβολική ενασχόληση με την ψηφιακή τεχνολογία, έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στις ενδοοικογενειακές σχέσεις και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων. Ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και εφοδίασε το οπλοστάσιο των παιδιών με πολλά επιχειρήματα, για να μπορούν να αντιστέκονται και να αποφεύγουν τις κακοτοπιές του διαδικτύου.