Ολοκληρώθηκε βιωματικό εργαστήρι στα Ριζώματα για την παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ

 rizomata bioma

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις και του Δημοτικού Ριζωμάτων, η δράση για την ημέρα ΑμεΑ, που διοργανώθηκε στο σχολικό μας συγκρότημα , στις 8-12-2014.

Στην αρχή και στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκεντερίδου Νόπη, υλοποίησε παρουσία εκπαιδευτικών, βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Μπαίνω στη θέση του άλλου- ο ρόλος της ενσυναίσθησης στην υποστήριξη ΑμεΑ», με τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υποστήριξης ΑμεΑ ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην συνέχεια συνδιοργανώθηκε από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό, παρουσία της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντωνιάδου Ευφημίας, ενημέρωση-παρουσίαση φυσικής δραστηριότητας ΑμεΑ και παραολυμπιακών αθλημάτων από τον Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Θεραπευτική Γυμναστική. Ακολούθησαν βιωματικές ασκήσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο τυφλών.