Πίνακες με θέμα την Ελληνική Επανάσταση φιλοτέχνησαν τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών (1821 – 2021) από την Ελληνική Επανάσταση, τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) εμπνεύστηκαν και φιλοτέχνησαν με πολύ μεράκι, χειροποίητους επετειακούς πίνακες, με τα σύμβολα της Επανάστασης (δάφνες, καριοφίλι, γιαταγάνι).

Δύο από αυτούς τους πίνακες απέστειλαν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου, στα πλαίσια της εμβληματικής έκθεσης αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σε απάντηση της χειρονομίας αυτής, η κα Αγγελοπούλου έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητή κα Μιχαηλίδου,

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την ιδέα και τη χειρονομία σας. Ο πίνακας που μας στείλατε, πραγματικά με συγκίνησε. Το έργο το οποίο επιτελείτε είναι θαυμαστό και άξιο συγχαρητηρίων. Το ενδιαφέρον και το μεράκι των παιδιών που δουλεύουν κοντά σας, αποτελούν την επιτομή του λόγου για τον οποίο κάνουμε όλη αυτήν την προσπάθεια. Γι 'αυτό και συγχαίρω και ευχαριστώ έναν έναν τους δημιουργούς.

Το γεγονός πως η επέτειος αυτή μπορεί και εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία σε κάθε συμπολίτη μας, σε όποια ειδικότερη ομάδα και αν ανήκει, μας δίνει φτερά. Εκτιμώ βαθιά τη στήριξή σας και λαμβάνω σοβαρά υπόψη την πρόσκληση σας για μελλοντική επίσκεψη στο Κέντρο σας.

Με εκτίμηση,

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»