Κεραμέως: Μειωμένη η ύλη στις Πανελλήνιες - Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τα σχολεία

Καμία οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί για την εκπαίδευση σημείωσε από τον ΣΚΑΙ το απόγευμα της Τρίτης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων, όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος.» είπε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά στην επιστροφή στην προ-κορωνοϊού εποχή, η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», ξεκαθάρισε η ίδια.

Η κα. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

-Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.

-Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Αναφερόμενη στο ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων την περίοδο της καραντίνας η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψην», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ.

«Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση».

Για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η Νίκη Κεραμέως κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.

Πηγή: http://www.thestival.gr