Δημιουργούν χορεύοντας στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev dimioyrgoyme-xoreyontas

Οι μαθητές των Α' και Β' Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», μετατρέπονται σε μικρούς χορογράφους κατά τη διάρκεια του μαθήματος δημιουργικής κίνησης/χορού, με τη βοήθεια της καθηγήτριας ψυχοκινητικής του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Α΄Δημοτικού οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να εκφράζονται και να ερμηνεύουν τις κινήσεις τους με τα σύμβολα της Language of Dance (LOD), δημιουργώντας μ' αυτόν τον τρόπο κινητικές φράσεις. Οι ίδιοι οι μαθητές είναι αυτοί που επιλέγουν τις μουσικές και τη θεματολογία των κινήσεών τους δουλεύοντας ομαδικά, απολαμβάνοντας έτσι τη διαδικασία και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Στη Β' Δημοτικού οι μαθητές συμμετέχουν στο Fabuleus Rosas remix project, διδάσκονται αποσπάσματα από τη χορογραφία "Rosas" της Anne Teresa de Keermaeker, ενώ παράλληλα τους παρέχεται το ελεύθερο για αυτοσχεδιασμό πάνω στην εν λόγω χορογραφία. Έτσι, οι μικροί χορευτές γίνονται συγχρόνως και χορογράφοι, μαθαίνοντας να μετατρέπουν τη μουσική σε κίνηση.