Μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μαθαίνουν για τα ζώα στα Αγγλικά

 

Project στα Αγγλικά με θεματολογία γύρω από τα ζώα ανέλαβε το Νηπιαγωγείο και οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», καλώντας σε συνεργασία και σχολεία από Πολωνία και Τουρκία.

Σκοπός του project είναι να εντρυφήσουν οι μικροί μαθητές στο σχετικά με το ζωικό βασίλειο λεξιλόγιο της αγγλικής γλώσσας -farm animals, jungle animals, forest animals-, καθώς και με λέξεις για τα μέρη του σώματος και τα χαρακτηριστικά των ζώων, όπως επίσης και λεξικές φράσεις σχετικές το περιβάλλον στο οποίο τα συναντάει κανείς.

Το project παίρνει μορφή φύλλων εργασίας, χειροτεχνιών, ανάλυσης οπτικοακουστικού υλικού, παιχνιδιών, κ.ά.. Στηριζόμενες στην πληθώρα των διαφορετικών μέσων και τρόπων διδασκαλίας του εν λόγω λεξιλογίου, οι καθηγήτριες της Αγγλικής των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας αποσκοπούν στο να δεχτεί το κάθε παιδί αρκετές προσλαμβάνουσες, προκειμένου να μπορέσει να “διαλέξει” αυτή που του ταιριάζει καλύτερα. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα είναι το ίδιο· ο εκάστοτε μαθητής θα “οικειοποιηθεί” το συγκεκριμένο λεξιλόγιο.