Μαθητές του 6ου-10ου Δ.Σ. Νάουσας γιόρτασαν την αποκριά παίζοντας με το CIOFF και χορεύοντας με τους παραδοσιακούς ήχους του Ν. Δραγουμάνου

 

Με απόλυτη επιτυχία γιορτάστηκε η αποκριά την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στην αυλή του 6ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με παιχνίδι, χορό και φαγητό παρέα με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων του CIOFF®, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

Τους Νέους της κίνησης υποδέχτηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 6ου κα 10ου μαζί με τη Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια του 6ου και 10ου αντίστοιχα. Οι οποίες καλωσόρισαν την αντιπροσωπεία και στη συνέχεια δόθηκε από τους Συλλόγους ένας ''πρόσωπος'' κατασκευασμένος στο χέρι στον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Νέων του CIOFF®, κ. Antonio Mallozzi στην Υπεύθυνη Νέων του Τομέα Ασίας και Ωκεανίας κα. Beyza Gockan Goktas, και στην εκπρόσωπο των Νέων του CIOFF® Τουρκίας κα. Dilara Kesgin .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με γραπτά μηνύματα ο Πρόεδρος του CIOFF® κ. Philippe Beaussant, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Γκατζόγιας Απόστολος και η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Γαλλίας κα. Marie Agnès Jacque.

Επίσης στη συνάντηση προσήλθαν οι εκπρόσωποι των Νέων της Ελλάδας από τη Νάουσα της Πάρου, τα Γιαννιτσά και από τη Νάουσα Ημαθίας ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νέων του CIOFF® κ. Νίκου Παπαπέσιου.
Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στους δύο συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου και 10ου Δημοτικού που οργάνωσαν με πολλή χαρά τη γιορτή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το 6ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, η πρώτη πανελλήνια δράση της Κίνησης, η οποία είχε διαπολιτισμικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.

Μόλις το παιχνίδι ολοκληρώθηκε οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι νέοι του CIOFF απόλαυσαν τα υπέροχα χειροποίητα εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των δύο σχολείων καθώς μοιράστηκαν σουβλάκια και χυμοί από τους Συλλόγους.

Ακολούθησε αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς υπό τους ήχους της κομπανίας του Νίκου Δραγουμάνου και τον Βασίλη Αλιάτση για την αφιλοκερδή βοηθειά τους.