Συγχαρητήριο μήνυμα στον Χρήστο Δερβεντλή απόφοιτο του 5ου ΓΕΛ Βέροιας για την υποτροφία του στο Harvard

 

Από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Ο Χρήστος Δερβεντλής (απόφοιτος του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, 2011-12), τριτοετής φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών επιλέχθηκε για το πρόγραμμα θερινής πρακτικής άσκησης για προπτυχιακούς φοιτητές, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard μαζί με άλλους πέντε φοιτητές από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια Α.Π.Θ.,Ε.Κ.Π.Α., Παν/στήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Παν/στήμιο.

Επιλέχθηκε μεταξύ 21 φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. από τους Kenneth Morrel διευθυντή υποτροφιών και ανάπτυξης του Κ.Ε.Σ., Νικόλα Πρεβελάκη λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard και Τeresa Wu Administrator του Classics Department του Harvard.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Ναύπλιο τον Μάιο- Ιούνιο 2015 όπου καθένας φοιτητής από τους πέντε θα κάνει την πρακτική του σε ένα φορέα του Ναυπλίου (για το Δ.Π.θ. είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής  Πληροφόρησης, EUROPE DIRECT.) Μαζί με τους Έλληνες φοιτητές θα είναι και πέντε Αμερικάνοι φοιτητές από το Harvard. Tον Οκτώβριο όλοι οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν για 10 ημέρες στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. και θα επισκεφτούν αντίστοιχους φορείς.

Από τους εκπαιδευτικούς του 5ου ΓΕΛ Βέροιας συγχαρητήρια Χρήστο και καλή επιτυχία.”