Προσφορά αγάπης στo Παιδικό Χωριό SOS από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev paidiko-xorioSOS

Tα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση» επισκέφτηκαν το Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι και πρόσφεραν είδη τροφίμων, ατομικής υγιεινής, οικιακής χρήσης και ρουχισμού. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για να συγκεντρώσουν τα παραπάνω είδη, τα οποία προσέφεραν με μεγάλη αγάπη όλοι οι συμμετέχοντες.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών συνέβαλε στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, είναι σημαντικό το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Είναι σημαντικό να προσφέρει κανείς στον συνάνθρωπο, με μοναδικό αντάλλαγμα το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών.

Μία αντιπροσωπεία μαθητών παρέδωσε στο Παιδικό Χωριό SOS τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν. Οι υπεύθυνοι του Χωριού SOS μίλησαν στους μαθητές για το έργο των ανθρώπων που σε 24ωρη βάση δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή στα παιδιά μου μένουν εκεί. H υπεύθυνη υποδοχής ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος, καθώς και για την ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη που προσφέρεται στα παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο που ζουν και μεγαλώνουν καθώς και για τη Μητέρα SOS που είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ' ένα Σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ'ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες και θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία.

Οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας παραδίδοντας οι ίδιοι στο Παιδικό χωριό SOS όλα όσα συγκέντρωσαν, πληροφορήθηκαν, συναισθάνθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών όλου του κόσμου είναι δικαίωμα και ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε σε αυτό, ώστε να εξακολουθήσουν να υπάρχουν αγκαλιές αγάπης και φροντίδας για τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο παρέχοντας τους τη ζεστασιά ενός δικού τους σπιτικού, τη συντροφιά των φίλων και των αδελφών τους, το ενδιαφέρον για την μόρφωση τους και την ξενοιασιά του παιχνιδιού.