Ενα ακόμη βραβείο Γαλλοφωνίας στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας

4o gel galofonia

Νικητές και φέτος στον Πανελλαδικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015 ανακηρύχτηκαν οι μαθητές που διδάσκονται Γαλλικά στο 4ο Λύκειο Βέροιας. Στα 5 τελευταία χρόνια που συμμετέχει το σχολείο σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι μαθητές κατέκτησαν 4 νίκες και 3 GrandPrix. Tαξίδεψαν δωρεάν στο Παρίσι, στο Μπιαρίτς και στη Νίκαια.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα "Invi­ta­tionauvoy­age" (Πρόσκληση για ταξίδι) και οι μαθητές εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα βίντεο 6 λεπτών για το οποίο συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και βελτίωσαν τις γνώσεις τους στα Γαλλικά. Οι μαθητές που έπαιξαν στο βίντεο που κέρδισε ήταν οι:

Ψουνοπούλου Ελπίδα, Σοκολόβα Αναστασία, Πέγιος Μπάμπης, Πελάγος Νίκος, Σκοδροπούλου Κική, Φωτοπούλου Ελένη, Σαββουλίδης Δημήτρης, Σαββίδης Γιώργος, Παρίσης Διαμαντής, Σιδηρόπουλος-​Πούλος Τάσος, Παπαδοπούλου Γιώτα, Σιμόνι Ραφαήλ και Πετρίδης Παναγιώτης.

Τα βραβεία δόθηκαν το Σάββατο 21 Μαρτίου στη γιορτή των νικητών σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα. Το βραβείο έδωσε στους μαθητές ο εκπρόσωπος του Γάλλου πρέσβη στη Θεσσαλονίκη Μ. Rigoleur και ο σύμβουλος των Γαλλικών κ. Λ. Παρτσανάκης.

Την ομάδα των μαθητών συντόνισε η καθηγήτρια των γαλλικών κ. Κυριακίδου Άννα.