Πρωτιά του Γυμνασίου Μακροχωρίου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

aithousa sxoliou

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το σχολικό έτος 2014-2015, έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος 1975-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Καρόλου Παπούλια.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια , με περισσότερες από 3000 δημιουργίες σε συνολικά 13 κατηγορίες έργων.

Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Παραμύθι Γυμνασίου». Το παραμύθι με τίτλο « Το τραγούδι της Ακανθούς» έγραψε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου Μαρία Φωτοπούλου του Αντωνίου με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο του σχολείου Χριστίνα Χατζηγεωργίου του Γεωργίου.

Η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πιθανότατα του Προέδρου της Δημοκρατίας.