Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη

 

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί!”.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας. Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Πρόγραμμα:
9:00 - 10:00
Εγγραφές 
Οι Εγγραφές των σχολείων θα ξεκινήσουν στις 9:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 1ου ορόφου του συνεδριακού κέντρου
10:00 - 11:45
Εργαστήρια – Παράλληλες Δράσεις
Διάφοροι Ομιλητές
Παράλληλες Δράσεις κ Εργαστήρια, Επίσκεψη Μουσείο Ραδιοφωνίας
11:45 - 12:00
Διάλειμμα 15'
12:00 -14:00
Ημερίδα – «Το Μαθητικό Ραδιόφωνο στην εκπαίδευση. Η πρόκληση της ψηφιακής εποχής»
Ημερίδα-Χαιρετισμοί, Επίσημοι Καλεσμένοι, Παρουσιάσεις Βράβευση του διαγωνισμού “Κάντο ν΄ ακουστεί” - Παράλληλο εργαστήριο - Παραμύθια στο Ραδιόφωνο
14:00 - 14:30
Διάλειμμα 30'
14:30 - 16:00
Διάφοροι ομιλητές
Εργαστήρια – Παράλληλες Δράσεις
Παράλληλες Δράσεις κ Εργαστήρια, Επίσκεψη Μουσείο Ραδιοφωνίας
Διάφοροι ομιλητές
16:00 - 18:00
Ολομέλεια – Συνάντηση European School Radio
Στην Ολομέλεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και θα συζητηθούν θέματα για τη δημοσιογραφία, για τη δυναμική και τις προκλήσεις του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.
10:00-16:00 
Παράλληλα οι μαθητές των σχολείων, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, όπως: Μουσικά διαλείμματα.

Ομάδες χορωδιών από σχολεία της Θεσσαλονίκης και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα συμμετάσχουν με ζωντανό πρόγραμμα καθ' όλη την ημέρα στο χώρο του Φεστιβάλ.