Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος

elme daskaloi1

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. "Η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών που δημιουργούν οι δανειστές. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι" αναφέρει η ΕΛΜΕ και προσθέτει:

 

"Με την Πράξη αυτή Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση των Δήμων πράγμα που θα εκφραστεί και σε χώρους όπως είναι η παιδεία και η υγεία που εξαρτώνται άμεσα από την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Απαιτούμε από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου".