Συμμετοχή μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στο 7o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Με ιδιαίτερη περηφάνια και ικανοποίηση καμαρώσαμε τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στο 7o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2015, στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 21 Απριλίου 2015.

Τα παιδιά παρουσίασαν την εργασία τους στην κεντρική σκηνή του «Νόησις», παρουσία πολλών μαθητών /ριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Αφορούσε ένα γερμανικό παραμύθι σε ψηφιακή μορφή, που έφτιαξαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Γερμανικών κ. Δημητριάδου Χριστίνας και την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη τόσο της Διευθύντριας κ. Λαφάρα Αναστασίας όσο και της δασκάλας κ. Τσάντζου Ελένης, που συνόδεψαν τα παιδιά στην Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να επικοινωνούν τη δουλειά τους με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να αισθάνονται και να βιώνουν τη σημαντικότητα της συμμετοχής τους σε επιστημονικά συνέδρια, αποκομίζοντας εμπειρίες που θα χτίσουν την προσωπικότητά τους και τον αυτοπροσδιορισμό τους ως αξιόλογα άτομα.

Η εργασία που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο ήταν το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς όλων των παιδιών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με την βοήθεια και καθοδήγηση της κ. Δημητριάδου Χριστίνας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και σε καθένα ξεχωριστά:

Στην Ελισάβετ, στον Κωνσταντίνο Β., στην Ελένη, στον Γιάννη Ζ., στον Γιώργο, στον Γιάννη Κ., στον Παναγιώτη, στον Μάνο, στον βασίλη, στον Κων/νο-Γιώργο, στον Δημήτρη Π.,  στον Φώτη, στην Ξένια, στην Όλγα, στον Βαγγέλη,  στον Δημήτρη Χ., στον Ξενοφώντα και στην Έρα!!

Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στην εμπνεύστρια που βοήθησε να υλοποιηθεί το έργο, την κ. Δημητριάδου Χριστίνα!

Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο ήρθαν σε επαφή με άλλα παιδιά από όλη την Ελλάδα, γνώρισαν τις δουλειές τους που αφορούσαν τις νέες τεχνολογίες, εμπνεύστηκαν, ενθουσιάστηκαν, διασκέδασαν, έμαθαν…”

Το Συνέδριο που οργανώθηκε στο Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις», στις 21-22-23 Απριλίου 2015, μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://vod-new.sch.gr/live